Velg visning:
Du har valgt:

Vinglass

Nyt en god rødvin eller en frisk hvitvin i freshe vinglass som fremhever smaken og som er gode og behagelige å drikke av. Hos oss finner du alle typer vinglass – store, runde vinglass, mindre elegante hvitvinsglass, som gjør det en fryd å ha middagsselskap.

Slik velger du riktig vinglass

Det finnes en rekke ting det er viktig å være klar over når man skal velge seg ut vinglass. Visste du for eksempel av vinglass bidrar til å fremheve og utnytte vinens smak og lukt? Hos oss finner du vinglass som oppfyller dine ønsker og behov.

 

Velg vinglass i rett størrelse og form

Rødvinsglassene har gjerne den største formen, og rommer gjerne 30-70 cl vin. De mest entusiastiske vinelskerne har gjerne glass i flere former og størrelser, men dette er ikke et krav. 

 

Hvitvinsglassene skal på sin side være noe mindre i størrelse enn rødvingsglassene. Det er vanlig at de rommer rundt 30-50 cl. Grunnen til dette er at hvitvin ofte serveres kaldere enn rødvin, og på denne måten holder de bedre på kulden. 

 

Husk å vaske vinglassene dine

De fleste vinglass kan i dag vaskes i oppvaskmaskinen så lenge oppvaskmaskinen er ren. Du kan også vaske vinglassene for hånd for å sikre deg et helt plettfritt resultat. Da er det imidlertid viktig at du vasker glassene først, og unngår ekstra skitne tallerkener og kasseroller.

 

Før du bruker glassene dine er det også viktig å alltid huske på å skylle dem. Dette er fordi de kan ta til seg lukt fra omgivelsene.
Puss og poler glassene med en poleringsklut å holde de helt fine. Dette hjelper også på smak og lukt.