Velg visning:
Du har valgt:

Gardiner

Gardiner brukes ikke bare til å skape en lun stemning i hjemmet – de er også vesentlige for å skjerme mot både sol og innsyn til boligen din. Hos Vinte finner du et stort utvalg av gardiner i mange ulike farger, slik at du kan sette ditt eget preg på interiøret i boligen din.

Hvordan velge riktige gardiner

Å ha gardiner i et hjem kan være nyttig av flere grunner. Ikke bare stenger de for sollys og varme på sommeren når det er lyst nesten døgnet rundt, de har også mye å si for stemningen i et rom. Vinte har en rekke gardiner i ulike farger, stoff og størrelser som skal sørge for at du finner det du ønsker.

 

Det finnes uendelig mange forskjellige gardiner å velge mellom – vi har ferdigsydde gardiner, i tykt og tynnere stoff. Valgmulighetene er mange, men hva bør du se etter når du skal kjøpe gardiner?

 

Gardiner til kjøkken, stue og soverom

Når du skal velge gardiner er det selvsagt viktig at du velger gardiner du liker, men først og fremst kan det være lurt å tenke på bruksområdet til gardinene. Skal de henges på et soverom for å stenge ute mye sollys, eller skal de henge i et rom der du ønsker en lett og ledig stemning der solen kan slippe fritt inn i rommet?

 

Ved å kartlegge slike behov unngår du å gjøre bomkjøp, og du sikrer at du finner den beste kombinasjonen som passer akkurat til det rommet du ønsker å innrede. 

 

Soverom

Om du skal kjøpe gardiner til et soverom, kan det lønne seg å kjøpe tykkere gardiner som kan stenge for sollys og varme på sommermorgener. Disse kan for eksempel kombineres med en passende rullegardin dersom du ønsker å ha det helt mørkt og svalt på rommet om sommeren. På vinteren kan tykke gardiner bidra til å hindre at kaldt trekk i rommet.

 

Kjøkkengardiner

De fleste synes det er hyggelig at kjøkkenet er lyst og innbydende. Det kan lønne seg med persienner dersom du ønsker solskjerming det er lett å vaske av. Disse kan du imidlertid også kombinere med noen fine kjøkkengardiner for å skape en lunere og mer personlig preg på rommet som ofte kalles husets hjerte.

 

Stue

Stuen er det perfekte rommet for å vise sin interiørpersonlighet. Det kan likevel lønne seg å også tenke litt praktisk. Om du har vinduer som gjør at solen gir gjenskinn i TV-en din på dagtid, kan det for eksempel være nyttig å henge opp litt tykkere og mørkere stuegardiner som kan trekkes for ved behov. 

 

Inspirasjon

Å bytte gardiner er en enkel og effektiv, men rimelig måte å fornye hjemmet ditt på. Det skal ikke mye til – kjøp noen nye gardiner, puter i passende farger, en ny lampe, blomsterpotte eller vase, og se det bli transformert til et helt nytt rom. 

 

Du kan også leke deg med ulik lengde på gardinene. Om du velger lenger gardiner – som går fra tak til gulv, får du et eksklusivt preg på rommet samtidig som det føles større. Med våre gardiner i gjennomsiktig stoff kan solen få mulighet til å skinne gjennom det delikate stoffet, og skape et nydelig skinn i hele rommet.

 

Finn gardiner og tilbehør hos Vinte

Vi har flere typer gardiner som passer til ulike rom og stiler. Enten du er ute etter tykke gardiner for å stenge solen ute, eller tynnere gardiner som kan slippe solen inn og skape en lun stemning i hjemmet, kan du sjekke ut vårt utvalg. Hos oss finner du også en rekke gardintilbehør som blant annet endestykker, gardinstangforlengere og vinkel for gardinstang.